mandag 23. januar 2012

Svalbardstemning på veggene

Siv Åshild Malme fra Malmefjorden tilbragte et år på Svalbard. Det var et opphold som satte dype spor. Nå deler hun sin kjærlighet til Svalbard med oss gjennom en rekke fotografier på Fole Godt.
-    Jeg har forsøkt å få frem den spesielle stemningen som jeg opplevde på Svalbard. Det er et helt unikt sted som ikke ligner noen andre. Kanskje jeg kan gi folk lyst til å dra dit selv, sier Siv.


Ut i det store intet. (Foto: Siv Åshild Malme)





Et hundeliv på Svalbard. (Foto: Siv Åshild Malme)










Hvit magi. (Foto: Lars Drangevåg)


Mens hun jobbet et år for Store Norske Spitsbergen Gruvekompani, dro hun på tur med hundeslede og kjørte over urørte isbreer inn i landskap og over distanser som føltes enorme.
-    Du får en enorm frihetsfølelse av dette landskapet. Det kan føles som om du er den første som besøker denne delen av verden, som om det er den siste villmark, forklarer Siv.
Bildene viser store flater av lys og ulike sjatteringer av hvitt og blått i landskapet. Flere av bildene er tatt på tur med hundeslede, andre er tatt på andre typer turer. To av bildene er tatt av Lars Drangevåg.
Nå er Siv tilbake i Malmefjorden, men om kort tid drar hun tilbake for å besøke sitt kjære Svalbard. Du får nøye deg med glimt av urørt natur på Fole Godt. Utstillingen henger ut februar.

Ingen kommentarer: