mandag 16. januar 2012

Rugbrød i godt selskap

Eller: Blåmuggost, portvinsmarmelade og rugbrød.

Jeg har funnet en svært vinnende kombinasjon av pålegg og brød: blåmuggost, portvinsmarmelade og rugbrød. Når jeg putter denne komboen i munnen, så tenker jeg at jeg har forstått noe essensielt. Disse tre hører sammen som hånd i hanske, som fisken i vannet, som plommen i egget osv.

Den hellige treenighet.


Spist opp før du rekker å si Roquefort.

Portvinsmarmeladen lager du ganske enkelt selv, se oppskriften lenger nede. Dersom du ikke orker å lage selv, finner du noe lignende på Mega.

Blåmuggost: Samme hvilken, alle typer smaker godt til rugbrød og marmelade.

I tillegg trenger du et dugelig rugbrød, grovt og smakfullt.

Oppskrift på Marmelade med portvin og tørka frukter( hentet fra NRK og Lise Finckenhagen):

200 g tørket fiken
200 g tørket aprikos
100 g rosiner
5 dl portvin
3 ss sukker
2 stjerneanis
1 kanelstang

Skjær fiken og aprikoser i små biter. Bland alt sammen i en kasserolle og la det koke sakte opp. Kok langsomt til frukten er helt bløt og det ikke er mere væske igjen. Rør om av og til. Fyll marmeladen på rene varme glass og legg på lokk. Oppbevar kjølig.

Ingen kommentarer: