torsdag 25. august 2011

Glutenfritt fra Brisk bakeri

Fra og med 1. Januar 2012 gjelder et nytt regelverk for glutenfrie produkter. De nye reglene innebærer at innholdet av gluten må halveres i forhold til hva som var tillatt tidligere. For matvareprodusenter betyr dette en betydelig innskjerping av rutinene. For Fole Godt betyr reglene at produksjonen måtte blitt lagt om dersom de skulle fortsatt å bake glutenfrie brød.

- Med så mye mel som det er i et håndverksbakeri, mente vi det var sikrere å sette bort produksjonen av glutenfrie produkt, forklarer Kristin Heggdal.


De glutenfrie brødene lages nå av Brisk Bakeri i Ålesund.
Etter samme oppskrift som før.


Bakeriet har derfor inngått et samarbeid med Brisk bakeri i Ålesund. Brisk er et rent glutenfritt bakeri og har samarbeidet med cøliakiforeningen i Møre og Romsdal om å utvikle gode produkter for glutenallergikere. Kristin kan forsikre alle kunder om at Fole Godt sitt glutenfrie brød fremdeles lages etter samme oppskrift.

-       Vårt glutenfrie brød er akkurat som før, men det fine er at vi nå har enda større utvalg av glutenfrie produkter. Vi har både brød, muffins og rullekake, forteller Kristin.

Varene fra Brisk kommer hver tirsdag og torsdag. Men interesserte må være tidlig ute, baksten forsvinner fort fra hyllene.

-       Varene er utrolig populære, ikke bare blant allergikere. Det er mange som ønsker å ha et kosthold uten hvetemel og som setter pris på dette tilbudet.

I løpet av høsten vil Cøliakiforeningen i Møre og Romsdal holde et informasjonsmøte på Fole godt.

Ingen kommentarer: