tirsdag 30. august 2011

God bok til frokost - Bjørnsonfestivalen på Fole Godt


Har du noen gang tenkt på hva slags mat Eyvind Hellstrøm spiser eller hva slags bøker Henning Mankell leser? Hva er det som inspirerer en forfatter som inspirerer andre gjennom sine bøker? Noe av det siste får du kanskje svar på denne uka på Fole Godt.

En kopp te og en forfatter som anbefaler bøker, ikke verst. (Foto: Bente Sellevoll)


Hver morgen i fra torsdag til fredag kan du starte dagen med fersk gjærbakst og en forfatter som anbefaler bøker i kafeen. I løpet av et halv time skal Eldrid Lunden, Åsa Linderborg og Henning Mankell fortelle om en bok som har betydd mye for dem og som de mener at også du bør få med deg. Dette er litteraturformidling litt utenom det vanlige og virkelig verdt å få med seg! Arrangementet er gratis og varer fra åtte til halv ni. Fole Godt åpner dørene kl. 745.


Her er  utklipp fra Bjørnsonfestivalens omtale av forfatterne:

Eldrid Lunden er forfatter, poet og professor emerita i skjønnlitterær skrivekunst. Hun var kunstnerisk leder ved forfatterstudiet i Bø frem til 2001. Hennes forfatterskap omfatter en lang rekke diktsamlinger og essays. I tilegg til flere prestisjetunge priser, ble hun i 2000 tildelt Brageprisens hederspris. I 2004 ble hun dessuten utnevnt til æresdoktor ved Göteborgs universitet.

Åsa Linderborg debuterte i 2007 med den selvbiografiske romanen ’Meg eier ingen’ som er en sterk skildring av en liten jentes oppvekst med en tungt alkoholisert far, som hun samtidig synes er verdens beste pappa. Boka har solgt over 350.000 eksemplarer i Sverige og 50.000 i Norge. Den skal nå filmatiseres.

Henning Mankell er en av Nordens mest solgte forfattere. Han debuterte i 1973, men fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med romanene om etterforskeren Kurt Wallander. Disse bøkene er nå oversatt til over 100 språk. Han har mottatt en lang rekke priser og har vært nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Ingen kommentarer: