fredag 2. mars 2012

Knakende godt helgebrød med surdeig

Kan vi få by på et nytt brød som er smakfullt, sprøtt og saftig på samme tid, holdbart og veldig pent å se på? Hver fredag og lørdag er det nye Vardenbrødet på plass i hyllene på Fole Godt. Det er et rustikt surdeigsbrød som ganske enkelt passer til det meste av det du måtte spise i helgen.
-          Det er rett og slett et knakende godt helgebrød passer godt til mange forskjellige helgemenyer. Det er ypperlig følge til tapas, ost og vin, salater, gryteretter, sandwicher, bruschetta og til godt pålegg, ramser Kristin opp.

Kristin og det nye Vardenbrødet som har så mange gode
 egenskaper at det ikke får plass i bildeteksten.


Vardenbrødet inneholder hvetemel, rugmel, surdeig, salt og litt gjær. Og nettopp innholdet av surdeig gir det mange fordeler. Kjøper du brødet på fredag, så holder det seg godt til søndagen også.
I følge Regal.com kan surdeigsbrød oppbevares i romtemperatur i opptil fem dager, og deretter i kjøleskap (men Vardenbrødet spiser du opp før den tid!). For å unngå at skorpen ikke blir så seig, kan du oppbevare brødet i kjøkkenhåndkle. Surdeigsbrød egner seg derimot ikke så godt til frysing, fordi det kan miste litt av konsistensen.
Andre fordeler med surdeigsbrød er at de blir ekstra saftige, at de har en rik aroma, lavere GI og at de smuler mindre. I tillegg har Vardenbrødet er rustikt utseende, det tar seg rett og slett godt ut ved matbordet.
Da trenger du vel ikke flere argumenter for å kjøpe et eller flere?

Ingen kommentarer: