onsdag 22. februar 2012

Små bakere bestod kurs



Så gjør vi så når vi baker vårt brød. Miriam, Vilde og Victor følger med.




 
 ‘Bake kake søte, dyppe dem i fløte. Så i sukker, så i vann’ lød det fra lekerommet på Fole Godt onsdag midt i vinterferien. Der ble det holdt kurs for små bakere fra fire til ti år både tirsdag, onsdag og torsdag. Mellom utbaking, heving og steking ble det tid til en sang eller to.

-          Det hører med til all baking at det blir en del venting, forklarte baker Stig.
Deigene var laget på forhånd, slik at kursdeltakerne kunne konsentrere seg om å rulle boller, vri kringler, forme brød og fantasibrød. Stig viste forskjellige måter å gjøre det på, etterpå skulle Miriam, Vilde, Victor, Ida, Nikolai, Emilie, Sofie, Monika, Otilie og Malin gjøre det selv.
 
Bruk fingrene og tvinn rundt, så blir det en kanlesnurr, forklarer Stig.



-          Kanelsnurrene kan dere laget på mange måter. Jeg snurrer deigen rundt fingrene slik, forklarte Stig, og alle mammaene som satt og ventet på kursdeltakerne kunne lære seg mange triks.
Victor likte best å lage kanelsnurrer.
-          Fordi de smaker best, vel, forklarte han. Men det sa han før han fikk smakt på marsboermuse-bolla som han laget helt til slutt.




Malin med sin kanelsnurr.


Otilie, Monika og Malin snurrer deig som skal bli deilige kanelboller.


Miram har laget et fantasidyr.



Ei romfarermuse-bolle. Laget av Victor.



Den ferdige baksten fikk de ta med hjem, eller spise umiddelbart dersom de ikke klarte vente. I tillegg ble det utdelt diplom for bestått bakerkurs.


Så er det ferdig!





Den som venter på noe godt...


Ingen kommentarer: