torsdag 9. februar 2012

Nesten hjemmebrent fra Fosnavåg

Helt ytterst i havgapet, i Fosnavåg i Herøy kommune, ligger kaffebrenneriet Madelynn coffee som har brent kaffe til egen espressobar og andre kunder i snart ti år. Nå får du kjøpt kaffe fra blant annet El Salvador, Rwanda eller Brasil, brent i Fosnavåg, på Fole Godt.
-          Vi syns det er stas med lokale produsenter. Det er ikke bare Oslo som kan skilte med kaffebrennerier, sier Kristin Heggdal, daglig leder i Fole Godt.



Kaffefans fra Fosnavåg.

Bønner brent på Sunmøre.

Madelynn Coffee startet som espressobar og bakeri som en av de første i sørfylket, i 1999. Etter hvert gikk de over til å foredle råkaffe i eget brenneri. I dag er både espressobar og brenneri samlet under navnet Madelynn Coffee og selger kaffe i egen nettbutikk, i tillegg til å levere til kunder som Bakeriet i Lom, Fugl Føniks i Ørsta og Jugendstilkafeen Ålesund.
Fra nettbutikken selger de ti forskjellige typer nybrent kaffe, deriblant deres egen blanding Madelynn Blend. Noen kaffetyper er blandinger fra ulike deler av verden, andre fra bestemte kaffedistrikt eller fra navngitte farmer. Sjekk nettbutikken på madcoffee.mamutweb.com.
Har du lyst til å smake nytraktet kaffe fra Fosnavåg-brente-brønner, kan du derimot komme til Fole godt.

Ingen kommentarer: