onsdag 27. april 2011

Scones med appelsin og valnøtter

Noen ganger har du verken tid eller lyst til å vente på en deig som skal heve, du må ha noe godt med en gang. Da er scones bakt på bakepulver redningen. Bare bland alt og stek. Gjør som engelskmenn og skotter, nyt scones med smør, marmelade og te. Mellom tre og fem kalles det afternoon tea. Her er oppskriften fra Fole godt, der appelsin og valnøtter gir ekstra god smak.

Engelsk tradisjon som smaker godt.
Scones pluss te er lik afternoon tea. (Foto: Bente Sellevoll)


Nok til 20 scones

1,2 kg mel
250 gram sukker
50 gram bakepulver
400 gram smør (ikke margarin)
150 gram valnøtter (hele eller knust. Bruk også andre nøttesorter)
Saft av en appelsin samt rasp av det oransje skallet, og en halv sitron.

Eltes i ca 3-5 minutter uten væske.

Hell så i en halv liter H-melk.

Eltes i 6-8 minutt.

Deles så i en rund ball på 540 gram. Slå ballen litt ned og del  i fire like store emner.

Kuttes slik at ’kuttsåret’ kommer bakover og litt opp. Det skal være en markert åpning bakover på hvert emne.

Pensles med egg og melk.



Stekes på 180-200 grader med en gang i ca 20-25 minutt. De skal være gylne og fine og ikke brent verken over eller under. Ikke skjær i en varm scone, da vil den falle fra hverandre.

Kjøp en god marmelade fra lokale produsenter, gjerne på Den gode smak. Smør på tykt lag, og nyt en engelsk delikatesse til teen eller kaffen.

Ingen kommentarer: