Etter mange års praksis og teorieksamen i desember, avla Nils Olav Heggdalsvik svenneprøve i bakerfaget natt til onsdag - og bestod. To representanter fra Bakerlauget kikket Nils over skuldrene hele natten.
- De fulgte meg gjennom hele produksjonen og godkjente alt jeg gjorde, forteller den ferske fagmannen.
Observatørene lærte til og med noe nytt.
- Vår måte å lage kanelsnurrer hadde de aldri sett før, flirer Nils.
Noe så sjeldent som en baker med ferskt fagbrev. |
Kristin Heggdal som er daglig leder på Fole Godt er stolt:
- For meg som arbeidsgiver er dette fantastisk. Det betyr at vi er skritt nærmere målet om å bli best. Det er en ekstra trygghet for oss at vi har denne typen kompetanse, sier Kristin.
En baker med fagbrev er faktisk mangelvare på arbeidsmarkedet. Både i fylket og på landsbasis er det få som meldes opp til fagprøve og til lærlingeplass. I fylket har tallet variert mellom en og ingen de siste årene. Men i 2011 var det Nils sin tur.
Han har allerede rukket å få seg en lærling som skal opp til fagbrev om to år. Men å feire gårdsnattens prestasjon har han ikke tid til. Det er kveld, Nils har nettopp våknet og skal snart på jobb igjen.
1 kommentar:
Gratulerer til den "nybakte" bakeren med sitt svennebrev:)) Og gratulerer til Fole godt som har så mange flike folk og som lager så mye godt!!!
Legg inn en kommentar