onsdag 22. februar 2012

Små bakere bestod kurs



Så gjør vi så når vi baker vårt brød. Miriam, Vilde og Victor følger med.




 
 ‘Bake kake søte, dyppe dem i fløte. Så i sukker, så i vann’ lød det fra lekerommet på Fole Godt onsdag midt i vinterferien. Der ble det holdt kurs for små bakere fra fire til ti år både tirsdag, onsdag og torsdag. Mellom utbaking, heving og steking ble det tid til en sang eller to.

-          Det hører med til all baking at det blir en del venting, forklarte baker Stig.
Deigene var laget på forhånd, slik at kursdeltakerne kunne konsentrere seg om å rulle boller, vri kringler, forme brød og fantasibrød. Stig viste forskjellige måter å gjøre det på, etterpå skulle Miriam, Vilde, Victor, Ida, Nikolai, Emilie, Sofie, Monika, Otilie og Malin gjøre det selv.
 
Bruk fingrene og tvinn rundt, så blir det en kanlesnurr, forklarer Stig.



-          Kanelsnurrene kan dere laget på mange måter. Jeg snurrer deigen rundt fingrene slik, forklarte Stig, og alle mammaene som satt og ventet på kursdeltakerne kunne lære seg mange triks.
Victor likte best å lage kanelsnurrer.
-          Fordi de smaker best, vel, forklarte han. Men det sa han før han fikk smakt på marsboermuse-bolla som han laget helt til slutt.




Malin med sin kanelsnurr.


Otilie, Monika og Malin snurrer deig som skal bli deilige kanelboller.


Miram har laget et fantasidyr.



Ei romfarermuse-bolle. Laget av Victor.



Den ferdige baksten fikk de ta med hjem, eller spise umiddelbart dersom de ikke klarte vente. I tillegg ble det utdelt diplom for bestått bakerkurs.


Så er det ferdig!





Den som venter på noe godt...


mandag 13. februar 2012

Vil du bake i vinterferien?

Er du mellom 4 og 10 år, bli med og bak hos oss!
 
Tirsdag, onsdag og torsdag fra kl 10 til kl 12 nede på Fole Godt. Dere spiser det dere lager, får et flott forkle og vi serverer noe å drikke. Pris 150 kroner.
Meld dere på i disken, eller ring 930 91 333.
Førstemann til mølla!!

Gjør noe morsomt i vinterferien - bak med Fole Godt!


Kom igjen, dette blir Fole Artig!

Alle barna får et bakediplom etter bakingen!
Stor klem fra alle oss på Fole Godt

torsdag 9. februar 2012

Nesten hjemmebrent fra Fosnavåg

Helt ytterst i havgapet, i Fosnavåg i Herøy kommune, ligger kaffebrenneriet Madelynn coffee som har brent kaffe til egen espressobar og andre kunder i snart ti år. Nå får du kjøpt kaffe fra blant annet El Salvador, Rwanda eller Brasil, brent i Fosnavåg, på Fole Godt.
-          Vi syns det er stas med lokale produsenter. Det er ikke bare Oslo som kan skilte med kaffebrennerier, sier Kristin Heggdal, daglig leder i Fole Godt.



Kaffefans fra Fosnavåg.

Bønner brent på Sunmøre.

Madelynn Coffee startet som espressobar og bakeri som en av de første i sørfylket, i 1999. Etter hvert gikk de over til å foredle råkaffe i eget brenneri. I dag er både espressobar og brenneri samlet under navnet Madelynn Coffee og selger kaffe i egen nettbutikk, i tillegg til å levere til kunder som Bakeriet i Lom, Fugl Føniks i Ørsta og Jugendstilkafeen Ålesund.
Fra nettbutikken selger de ti forskjellige typer nybrent kaffe, deriblant deres egen blanding Madelynn Blend. Noen kaffetyper er blandinger fra ulike deler av verden, andre fra bestemte kaffedistrikt eller fra navngitte farmer. Sjekk nettbutikken på madcoffee.mamutweb.com.
Har du lyst til å smake nytraktet kaffe fra Fosnavåg-brente-brønner, kan du derimot komme til Fole godt.