onsdag 23. november 2011

Dypp en biscotto i kaffen

Nå får du biscotti med kanel og vanilje på Fole Godt! Det tok en tid før jeg skjønte vitsen med disse litt tørre og harde kjeksene av italiensk avstamming. Men nå har jeg forstått. Du kan dyppe dem i kaffen. Det er visstnok en helt vanlig måte å spise biscotti på. I Italia er det god latin å bløtgjøre kjeksen i vin (vino santo). Akkurat det gjenstår å prøve.

En biscotto - flere biscotti. Med kanel eller vanilje. Det blir fort flere.

tirsdag 8. november 2011

Juleverksted med profesjonell hjelp


Klippe, sy, lappe, brodere. 16. og 23. november er det juleverksted med designer Trude Nistad fra Molde på Fole Godt. 

Bare en måned til jul, enten du tror det eller ei.


To onsdager på rad kan du få hjelp og ideer til å lage flott, men enkel julepynt og gaver. (Blir det veldig fint, kan du jo bare beholde det selv!) I tillegg til gløgg og pepperkaker, får du profesjonell veiledning av Trude som til daglig driver Made By Mom i Storgata 23. Sjekk gjerne mbmm.no og nettbutikken for å se hvor flotte barneklær hun designer og syr!

16. og 23. november fra kl. 18 til 22. Påmelding til Fole Godt.

tirsdag 1. november 2011

Lekkert vann fra nabolaget

-Har du lyst å prøve Eira, det nye vannet fra Eresfjorden, spurte Kristin. Hun syns det er stas med lokale produkter, som for eksempel vann tappet fra grunnvann i nærheten.
- Ja, det vil jeg gjerne, svarte jeg og tok i mot en flaske over disken.

Joda, logoen kan leses speilvendt.


Turkis pinnestol speiler seg i flaske med turkis kork.

Nå sitter jeg her med lokalt vann på en dritlekker designerflaske. Dette har jeg lest om i avisene, og det er morsomt at produktet endelig er ute på markedet. Jeg åpner den turkise korken og tar en slurk. 
-          Mmm. Vannet er godt, og det slukker tørsten, tenker jeg.
Helt ærlig: Jeg er neimen ikke sikker på om jeg kan skille det nevneverdig fra Imsdal, Vittel, Eau d’Evian eller andre vann på flaske jeg har drukket. Eller vann fra springen, fra den slags skyld.
Men det gir unektelig en artig følelse å drikke vann som er tappet i nabokommunen og fylt på fine flasker. Jeg er sikker på at flaskene vil ta seg svært godt ut på et langbord med masse god mat og gode venner. Her har reklamebyrået gjort en god jobb. Snur du flaska opp ned, ser du at logoen kan leses begge veier. Det er vel stilig!
Selv skriver Eira på sine hjemmesider:
‘Eiravannet er ikke bare fremragende i seg selv. Det gjør også at smaken av både vin og mat også blir klarere og mer definert. Vannet er på mange måter rensende, både for smakssansene og for sjelen.’ 

Altså, både fremragende og rensende!