torsdag 29. september 2011

Farleg gode kjeks


Fole Godt har laga ein ny kjeks. Den har to lag sprø kjeks fylt med kaffekrem og nøtter. Ann-Kristin Johansen (Molde) lot seg overtale til å prøve. No åtvarar ho andre kundar mot nykomaren. 

Ann-Kristin Johansen med dei nye kjeksa.


-          Det er nok å berre ta ein bit, og du kjenner at du må ha meir. Du blir rett og slett hekta, seier ho alvorleg.
Ho beskriv kjeksen som svært sprø, og fortel at smørkremen har ein forførande smak av kaffe og smør. Som om ikkje det er nok, har kjeksen ei rand av nøtter langs ytterkanten. Ann-Kristin fryktar at ho må tilbake til Fole Godt om kort tid for å få meir. Ho er redd ho kan bli avhengig.

To lag kjeks med kaffekrem. Omkransa av nøtter. Litt for godt.

-          Sannsynlegvis er ikkje kjeksen særleg sunn heller. Det er ikkje lav-karbo dette her, seier ho bekymra.
Dagleg leiar Kristin Heggdal var ikkje tilgjengeleg for kommentar, men det er ikkje enno bestemt om den nye kjeksen vert ein del av det faste varesortimentet.

onsdag 21. september 2011

Fole Godt fortsetter med nye investorer

-          Fole Godt er konkurs, men fortsetter med nye investorer, forteller daglig leder Kristin Heggdal.
Etter at saken ble publisert i Romsdals Budstikke i dag, har ikke telefonen stått stille. Støttende meldinger og anrop fra venner og kjente har tikket inn til Kristin hele dagen. Men til stor glede for alle kunder, fortsetter håndverksbakeriet og kafeen driften og leveransene som før, takket være nye og friske midler.
Kristin er glad for hjelpen fra nye investorer.

-          Vi har åpent som vanlig og holder frem som før. Både gamle og nye kunder er hjertelig velkomne, forteller Kristin, som er glad for all støtten og oppmerksomheten hun har fått etter at saken ble kjent.

torsdag 15. september 2011

Kakeeksperimenter


Blåbærpai, banankake, eplepai, gulrotkake, krydderkake. Fole Godt er inne i en spennende prøveperiode på kakefronten. Ulike oppskrifter testes ut og publikumsresponsen måles. Selve eksperimenteringen er det Anette Langnes fra Eide som står for. Hun har gått på baker og konditorlinja i Åndalsnes, og er lærling på Fole Godt i to år fremover.

Eple- eller blåbærpai? Annette anbefaler begge deler.

-       Det er artig å prøve ut ulike oppskrifter og se hvordan resultatet blir, forklarer Anette.
Med en liten omlegging av produksjonen i bakeriet har det nå blitt mulig å bruke ovnene på dagtid, til for eksempel kaker. Men faste tilskudd på menyen har det ennå ikke blitt. Planen er å prøve seg frem til det beste resultatet.

En skive gulrotkake.

-       Hvilke kaker kommer du til å lage i neste uke da?
-       Nei, det er ikke bestemt. Den som kommer innom får se, sier hun lurt.

torsdag 8. september 2011

Seks grunner til å gå på Fole godt

Sannsynligvis trenger du ingen gode grunner for å gå på Fole godt, men her er noen likevel.

Foto: Bente Sellevoll

En. Masse deilig gjærbakst som smaker hjemmelaget. Helt uten konserveringsmidler.


Foto: Bente Sellevoll

To. Et rugbrød som er vanedannende.


Foto: Bente Sellevoll
Tre. Det henger et gevir på veggen.




Fire. Beste americano i byen.


Foto: Bente Sellevoll

Fem. Glasuren har en hemmelig ingrediens som gjør den uimotståelig.


Foto: Bente Sellevoll

Seks. Ferske blomster på bordet hver dag.