mandag 25. juli 2011

Har du smakt chai latte?

Chai latte høres svært eksotisk ut. Det er det jo for så vidt også, siden drikken har aner fra India. Men oversatt til norsk betyr det ganske enkelt te med melk. Chai brukes om te i store deler av verden, særlig i sør Asia, og gjerne om te som er smaksatt med krydder som kanel, kardemomme, nellik, pepper og ingefær. Latte betyr melk på italiensk.
Sammen blir te med pepperkake-smak og varm melk en trøst på en regnværsdag, en god lindring når halsen er vond eller bare en beroligende pause når som helst på dagen.

Foto: Bente Sellevoll

Mmmmm. Te med pepperkakesmak og varm melk. (Foto: Bente Sellevoll)

Hell varm chai i en kopp, slik det dekker ca en tredjedel. På Fole Godt brukes Kashmir Tcai fra Kusmi, men du kan også forsøke Voyage fra Twinings. Fyll opp med steamet melk og smak eventuelt til med sukker. Melken kan også varmes i kjele til rett før kokepunktet, slik at melken danner små bobler. Til slutt, finn en god stol og nyt.

tirsdag 19. juli 2011

- Det smaker jazz!

Hva er det som er rundt, laget av bolledeig og har tacokjøttdeig og ost på toppen? Jo, det er en ekte jazzbolle! For å tilfredsstille sultne festivalgjengere, har Fole Godt laget en ny bolle som skal mette litt mer og samtidig smake godt. Det trengs helt sikkert, for den sedvanlige og årlige tilstrømmingen til Moldejazzen merkes godt, også på Fole godt.







Erik og Kristin Sæterdal fra Klepp på Jæren går for hver sin jazzbolle, pluss lykkebolle til dessert. De er på Norgesferie med familien og har lagt turen innom Molde.
-       Hvordan smakte det?
-       Det smakte jazzbolle, sier Erik (12).
-       Hvordan det?
-       Den har smaken av jazz, forklarer han bestemt. Og Erik vet nok hva han snakker om, for han har spilt piano og gitar i to år på den lokale kulturskolen

torsdag 14. juli 2011

Bilder som gjør deg glad


Frem til 15. august er veggene på Fole Godt dekket av bilder fra Gørild Bruaset Bræin. Et gjennomgangstema er kvinnekropper og kvinner og barn i lette farger og stemninger. Målet er å skape en god følelse hos tilskueren.

Guttestreker


-       Jeg ønsker at bildene skal være gode å se på, at de skaper en god stemning. Jeg vil at folk skal bli glade av å se på bildene mine, forklarer Gørild som bor på Grøa i Sunndal og til daglig jobber i reklamebyrået Amfi kreativ.
Tidligere malte hun hus i alle varianter og kunne ikke tenke seg å male noe annet. Nå er hun inne i en periode der hun maler mennesker, helst kvinner og barn.
-       Jeg maler ikke figurene helt ’ferdig’. De er ikke tro kopier av mennesker med øyne, munn og nese eller ansiktsuttrykk. Jeg liker i stedet å tenke at de uttrykker noe med kroppsspråket sitt.

Kroppsspråk

Gørild bruker ulike teknikker på bildene sine. Hun maler med akryl og bruker kullstift og pastellkritt, gjerne i kombinasjon med hverandre. Hun liker å skape hurtige endringer på store flater, med store pensler, svamp og skrubb.
-       Akryl passer veldig godt til meg og mitt temperament. Jeg kan lage både tynne og tykke lag, og det er veldig lett å arbeide med fordi det tørker fort, forklarer Gørild.

Gørild Bruaset Bræin med kursleder Nirmal Dunshi på Inderøya.

Bildene har hun hovedsakelig malt hjemme i sitt eget atelier og på kurs med inderen Nirmal Dunshi på Inderøya. Hun har hatt en rekke ustillinger blant annet på Oppdal, Tingvoll og Sunndalsøra. Fra 2009 har hun vært leder i Sunndal kunstlag.

søndag 10. juli 2011

Bursdagslørdag

Lørdag 9. juli, ved lunsjtider: Sol både ute og inne. Fole Godt feiret tre års dagen sin med boller til barna, masse god bakst og mange sommerglade mennesker.
 

Iris Reder Kristoffersen og Elise Tingvoll har jobbet på Fole Godt siden oppstarten i 2008. Nå er det slutt, begge drar bort fra Molde for å studere.




Sylvia Borgundvåg, Magnhild Brunn (begge Molde) og Andrea Horremsbakk (Gossen) benyttet anledningen til å spise frokost.
-      Så seint?
-       Ja, det ble en sen kveld i går! (latter)



Tvillingene Johanne og Vegard på 10 mnd, storesøster Synnøve (2,5 år) med pappa og mamma på kafe.
Familien bor i Lillesand, men er på ferie i Molde, der pappa Anders Gjære kommer fra.
-       Vi stikker alltid innom her når vi er på besøk i Molde, sier mamma Synnøve på sørlandsk.



Vasseng-jentene er på kosetur i sola og spiser is.
Fra venstre: Serianna, Karianne, Thea Margrete, Beret Olea.



Gro Eli Svensen, Inga Berit Svestad, Åse Helen Alnes og Inga Hole har kjent hverandre i mange år gjennom oppveksten i Åndalsnes. Nå bor de på hver sin kant i landet og har endelig klart å organisere en felles jentetur –til Molde og Fole Godt. 



Lisbeth og Arild Lien bor i Vikan, Martin Brunner og Trond Lien er turister fra Oslo.
-       Jeg stikker innom her hver gang jeg er i Molde for å få skikkelig kaffe, sier Arild.



tirsdag 5. juli 2011

Fole Godt fyller tre år

Bukke, nikke, neie...


snu oss omkring...Kristin og Hilde, inviterer til bursdagsmarkering.


For nøyaktig tre år siden, den 8. juli, åpnet Fole godt dørene for første gang i kjelleren av Hotel Nobel. Siden da har tusenvis av kunder kost seg med lykkebolle, kaffe latte, varm sjokolade, rugbrød med laks eller aniskringler. Denne helga blir det bursdagsfeiring for en frisk og egenrådig treåring.
- Det har vært en fantastisk reise! Vi har gjort mange feil på veien, men heldigvis har de fleste latt seg rette på. De store blemmene har jeg lagt bak meg, smiler Kristin Heggdal, som er selveste Fole Godt-gründeren.

Mottakelsen i 2008 gikk over all forventning. Og det har bare fortsatt. I dag består om lag 70 % av kundegrunnlaget av faste kunder. Mange gjengangere kommer så regelmessig og ofte at gjengen på Fole Godt vet nøyaktig hva de vil ha.

Kristin er både rørt og takknemlig for alle tilbakemeldningene hun og resten av gjengen har fått og takker Moldes befolkning for tilliten. Også de ansatte og alle ekstrahjelper må takkes. 
- Deres innsats og lojalitet har vært helt uvurderlig. De ansatte har gjennomgått  og opplevd mye, både på godt og vondt. Vi har prøvd og feilet, men de har likevel støttet meg i alt. En helt spesiell takk til Hilde, som har vært min høyre hånd siden vi åpnet!

Bursdagen skal blant annet feires med småbakst til hyggelige priser, tegnekonkurranse og overraskelse til barna. Kristin mener det er viktig å gjøre stas på ungene, det er jo de som bidrar til at de voksne kommer seg ut! Til helgen er både store og små invitert til bursdagsmarkering.